Αγιασμός για την έναρξη του ακαδημαϊκού έτους 2017-2018 στη Θεολογική Σχολή του ΑΠΘ

Αγιασμός_10

Στον κατάμεστο από πρωτοετείς φοιτητές, καθηγητές και διοικητικό προσωπικό Ιερό Ναό της Αγίας Τριάδος της Θεολογικής Σχολής του ΑΠΘ, τελέσθηκε την Πέμπτη 12 Οκτωβρίου 2017 ο καθιερωμένος αγιασμός για το νέο ακαδημαϊκό έτος από τον νεοεκλεγέντα Μητροπολίτη Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου κ. Στέφανο παρουσία του Παναγιωτάτου Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμου.

Παρόντες στον αγιασμό ήταν οι Πρόεδροι και αναπληρωτές Πρόεδροι αλλά και οι νεοκλεγέντες Πρόεδροι (οι οποίοι αναλαμβάνουν τη διοίκηση των δύο τμημάτων σε δύο περίπου μήνες από σήμερα) των δύο Τμημάτων Θεολογίας και Ποιμαντικής και Κοινωνικής Θεολογίας. Εκτός από τον Παναγιώτατο Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης στους φοιτητές των δύο Τμημάτων μίλησε ο Κοσμήτορας της Θεολογικής Σχολής, Καθηγητής κ. Μιλτιάδης Κωνσταντίνου.

Αγιασμός_28

Στην τελετή του αγιασμού όπου έψαλε ο βυζαντινός χορός της Σχολής υπό τη διεύθυνση του Επίκουρου Καθηγητή π. Σπυρίδωνος Αντωνίου παρευρέθηκε επίσης ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Προύσης κ. Ελπιδοφόρος. Στο τέλος ο Κοσμήτορας της Θεολογικής Σχολής του ΑΠΘ χάρισε στους εισακτέους και των δύο Τμημάτων μία μετάφραση της Καινής Διαθήκης από την Ελληνική Βιβλική Εταιρία.

Share this post
          
 
   
Δημοσιεύθηκε στην ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ και χαρακτηρίσθηκε , . Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.