Γλώσσα και κατανόηση των λειτουργικών κειμένων. Μαθήματα στο διαδίκτυο

Afisa eikona blue

Στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, κατά το εαρινό εξάμηνο του τρέχοντος ακαδημαϊκού έτους 2016-2017, επαναλαμβάνεται για πέμπτη συνεχή φορά το επιμορφωτικό Πρόγραμμα «Η γλώσσα των ελληνικών λειτουργικών κειμένων της Ορθοδόξου Εκκλησίας». Επιστημονικά υπεύθυνη είναι η Άννα Κόλτσιου-Νικήτα, καθηγήτρια των Αρχαίων Ελληνικών της Ιουδαϊκής και της Χριστιανικής Γραμματείας στο Τμήμα Θεολογίας. Στόχοι του προγράμματος είναι η γλωσσική ανάλυση και κατανόηση των κειμένων της λατρείας, καθώς και η παράλληλη μελέτη σχετικών μεταφραστικών, λειτουργικών και ποιμαντικών ζητημάτων.

Η επιμόρφωση και η αξιολόγηση γίνονται εξ αποστάσεως στο ειδικά διαμορφωμένο ηλεκτρονικό μαθησιακό περιβάλλον, με την παρακολούθηση βιντεοσκοπημένων διδασκαλιών, τη μελέτη ηλεκτρονικού υλικού και την πραγματοποίηση πρωτότυπων εργασιών και ασκήσεων, με ερωτήσεις ανοικτού και κλειστού τύπου σε κάθε ενότητα γλωσσικής διδασκαλίας.  Με τον τρόπο αυτό αίρονται τοπικές και χρονικές δυσκολίες και παρέχεται η δυνατότητα συμμετοχής και σε επιμορφουμένους που είναι απομακρυσμένοι από τα αστικά κέντρα, έχουν απαιτητικό ωράριο απασχόλησης και χαρακτηρίζονται από ποικιλία γνωσιακού υποβάθρου.

Χορηγείται  Πιστοποιητικό Επιμόρφωσης.

Αιτήσεις, μέχρι 31 Ιανουαρίου 2017, μόνο ηλεκτρονικά στη διεύθυνση  http://diaviou.auth.gr/koltsiou_gelk_e-learning_e

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το περιεχόμενο του προγράμματος, τη δομή, τη διδακτική μεθοδολογία, τους διδάσκοντες, τον τρόπο αξιολόγησης κτλ. οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκέπτονται την ιστοσελίδα https://hymnologica.com και να επικοινωνούν με τη γραμματεία του προγράμματος στη διεύθυνση infoglossa@theo.auth.gr

Share this post
          
 
   
Δημοσιεύθηκε στην ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ και χαρακτηρίσθηκε . Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.