Ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία το Β Διεθνές Αγιολογικό Συνέδριο στη Σμύρνη

Σμύρνη_400

Από την Οργανωτική Επιτροπή του Συνεδρίου

Ολοκληρώθηκε σήμερα, Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2016, το τριήμερο Β΄ Διεθνές Αγιολογικό Συνέδριο στην Σμύρνη που οργανώθηκε από την Ορθόδοξη Κοινότητα Σμύρνης υπό την αιγίδα της Α.Θ.Π. Οικουμενικού Πατριάρχου κ. Βαρθολομαίου, με θέμα: «Οι απαρχές του χριστιανισμού στην Ιωνία: Οι βιβλικοί Άγιοι».

Παρουσιάστηκαν εμπεριστατωμένες εισηγήσεις ειδικών πανεπιστημιακών διδασκάλων και ερευνητών από την Τουρκία, την Ελλάδα, την Βουλγαρία, την Ρουμανία, την Γερμανία και την Αμερική, ειδικευμένων στην Καινή Διαθήκη και την Ιστορία του αρχικού χριστιανισμού, οι οποίοι ασχολήθηκαν με ζητήματα σχετικά με τον Ιωάννη τον Θεολόγο, τον Απόστολο Παύλο, τους συνεκδήμους και συνεργάτες του Παύλου στην Μικρά Ασία, τον Ονήσιμο, τον Φιλήμονα, τον Απολλώ, την Πρίσκιλλα και τον Ακύλα, την Θέκλα κ.ά.

Σμύρνη_450

Αναδείχθηκε έτσι η σπουδαιότατη χριστιανική κληρονομία στον ευλογημένο τούτο τόπο από τις βιβλικές ακόμη απαρχές της. Παράλληλα εξετάστηκαν η επίδραση της βιβλικής παρακαταθήκης στην ιστορική πορεία του χριστιανισμού και η συμβολή της γενικότερα στον ευρωπαϊκό και τον παγκόσμιο πολιτισμό, ενώ επισημάνθηκαν οι προϋποθέσεις για την ευόδωση των προσπαθειών για την ενότητα των χριστιανών στη βάση του ευαγγελικού μηνύματος.

Τονίστηκε τέλος η ανάγκη να διαφυλαχθεί και να προβληθεί η διαχρονική προσφορά της χριστιανικής πίστεως, ως βάσεως διαλόγου, αλληλοκατανοήσεως με αγάπη και καταλλαγής προς όφελος της ενότητας των του Θεού Εκκλησιών και της ευλογημένης συνυπάρξεως πάντων ανθρώπων αγαθής θελήσεως.

Share this post
          
 
   
Δημοσιεύθηκε στην ΣΥΝΕΔΡΙΑ ΚΑΙ ΗΜΕΡΙΔΕΣ και χαρακτηρίσθηκε , . Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.