Εορτασμοί για την 75η επέτειο της ιδρύσεως της Κοινότητας του Ταιζέ

Κατά τους μήνες Ιούλιο-Αύγουστο περίπου 30.000 συμμετείχαν στις εβδομαδιαίες συναντήσεις νέων ενηλίκων στο Ταιζέ προερχόμενοι από 105 χώρες και από όλες τις ηπείρους. Από 6.000 έως 7.000 άτομα αναμένονται για τον εορτασμό στις 16 Αυγούστου, ημέρα κορύφωσης της τριπλἠς επετείου της κοινότητάς: 100 χρόνια από τη γέννηση του αδελφού Ροζέ (1915), δέκα χρόνια μετά την κοίμησή του (16 Αυγούστου 2005) και 75 χρόνια από την ίδρυση της κοινότητας (1940).

Μια συνάντηση νέων “προς μια καινούργια αλληλεγγύη” θα λάβει χώρα από τις 9 έως τις 16 Αυγούστου, με ένα ειδικό πρόγραμμα: καθημερινά, είκοσι ομιλητές, συμπεριλαμβανομένων και έξι μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, θα παρουσιάσουν στους συμμετέχοντες μέσα από εισηγήσεις και εργαστήρια την δική τους οπτική για την αλληλεγγύη. Με την ευκαιρία αυτή ο αδελφός Αλοϊς, ηγούμενος του Ταιζέ, σε μήνυμά του προς τους νέους ανθρώπους συγκεκριμένα, αναφέρει (http://www.taize.fr/el_article19419.html):

Η ανθρωπότητα διάγει μια δύσκολη μεταβατική περίοδο, της οποίας το αποτέλεσμα είναι ακόμη αβέβαιο. Μερικοί εστιάζουν στα λάθη και χάνουν την ελπίδα. Άλλοι πάλι είναι ικανοί να δούν νέους βλαστούς ζωής… Από το Ταιζέ χαιρετούμε όλους όσους, από όλο τον κόσμο, λαμβάνουν το στοίχημα της ελπίδας, αυτούς που επιθυμούν μια παγκόσμια αλληλεγγύη και την βιώνουν ήδη από τώρα. Μαζί με αυτούς επιθυμούμε να κάνουμε ένα βήμα παραπάνω σε αυτή την κοινή πορεία.

Για πρώτη φορά, όλοι οι αδελφοί της κοινότητας, οι οποίοι μένουν σε διάφορες ηπείρους θα επιστρέψουν στην κοινότητα την ίδια χρονική στιγμή, έτσι η κοινότητα θα είναι ενωμένη για λίγες ημέρες. Οι αδελφοί θα μιλήσουν για την ζωή τους στα μετόχια της αδελφότητας στο εξωτερικό σε εργαστήρια που θα προσφέρονται κάθε απόγευμα. Η πλήρης λίστα των εισηγήσεων στην αγγλική http://www.taize.fr/en_article19379.html.

Στις 16 Αυγούστου στις 4 μ.μ. Η κοινότητα προσκαλεί όλους όσους θέλουν να έρθουν στο Ταιζέ για μια προσευχή εις μνήμην του μακαριστού αδελφού Ροζέ, η οποία θα φέρει κοντά εκατοντάδες εκπροσώπους εκκλησιών, Ορθοδόξους, Καθολικούς, Προτεστάντες και Ευαγγελικούς καθώς επίσης και νέους από όλες τις ηπείρους. Την Α.Θ.Π. τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο θα εκπροσωπεί ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπο Χαριουπόλεως κ.κ. Ιωάννης, την δε Εκκλησία της Ελλάδος ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης  Αχαΐας  κ.κ. Αθανάσιος. Ένας κατάλογος των συμμετεχόντων ηγετών και εκπροσώπων εκκλησιών υπάρχει εδώ: http://www.taize.fr/el_article19384.html

Από τις 30 Αυγούστου έως τις 6 Σεπτεμβρίου θα λάβει χώρα το διεθνές θεολογικό Συμπόσιο με θέμα την προσφορά του αδελφού Ροζέ στην θεολογική σκέψη. Το συμπόσιο απευθύνεται σε νέους θεολόγους 40 ετών και κάτω: φοιτητές θεολογίας, ερευνητές ή ανθρώπους που μετέχουν του ποιμαντικού εργου της Εκκλησίας εδώ και κάποια χρόνια. Το αναλυτικό πρόγραμμα του συνεδρίου βρίσκεται αναρτημένο στην ιστοσελίδα της κοινότητας (http://www.taize.fr/el_article17693.html)

Γραφείο Τύπου
Από τις 8 με 17 Αυγούστου, μια ομάδα θα υποδέχεται δημοσιογράφους για την κάλυψη της διεθνής συναντήσεως στο Ταιζέ. Το Γραφείο Τύπου θα είναι ανοικτό από τις 9:15 π.μ. έως τις 12 το μεσημέρι και από τις 2 μ.μ. έως τις 8:15 μ.μ. Στο μικρό κτήριο “Isba” δίπλα στο Ναό της Συμφιλίωσης. Αν επιθυμείτε να δηλώσετε συμμετοχή απευθυνθείτε όσο το δυνατόν γρηγορότερα στο <media@taize.fr>.

Share this post
          
 
   
Δημοσιεύθηκε στην ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.