Στέλιος Κούκος, Ωριμάζει μέσα μου ο Παπαδιαμάντης, εκδόσεις Λογείον

Εικονογράφηση: Χρήστος Γουσίδης, επιμύθιο: Θανάσης Γεωργιάδης.

ΩΡΙΜΑΖΕΙ ΜΕΣΑ ΜΟΥ Ο ΠΑΠΑΔΙΑΜΑΝΤΗΣ«Θα μπορούσε να του την έχει δώσει η εφορία της αναμονής της εορτής. Ή ακόμη και η σκέψη πως μαζί με το δωδεκαήμερο πάνε πακέτο και τα κείμενα του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη. Θα μπορούσε να αναζητά κάποιο άλλοθι για να του φορτώσει κάποιους δικούς του προβληματισμούς. Μήπως όμως θεωρούσε πως ο καιρός αυτός προσφερόταν για να συναντηθεί με το ίδιο το πρόσωπο του συγγραφέα; Γιατί χαλά την ησυχία του μακαριστού γέροντα αυτοσχεδιάζοντας εδώ και έναν μήνα; Τι θέλει λοιπόν»;

Το βιβλίο περιλαμβάνει εφτά κείμενα με «πρωταγωνιστή» τον Αλέξανδρο Παπαδιαμάντη και αποτελεί ένα «παράτολμον ταξείδιον» που μας μεταφέρει στην καρδιά των γιορτών και συνάμα μια προσπάθεια για συνάντηση με το ίδιο το πρόσωπο του κορυφαίου έλληνα συγγραφέα. Τα πρώτα έξι κείμενα δημοσιεύτηκαν σε συνέχεια στην εφημερίδα «Μακεδονία της Κυριακής» από τις 2 Δεκεμβρίου του 2007 μέχρι τις 4 Ιανουαρίου του 2008, ενώ το έβδομο στις 13 Απριλίου του 2008, δύο εβδομάδες πριν το Πάσχα.

Μικρό βιογραφικό

Ο Στέλιος Κούκος γεννήθηκε στη Λευκωσία και ζει στη Θεσσαλονίκη. Σπούδασε Δημόσιο Δίκαιο και Πολιτικές Επιστήμες στη Νομική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και εργάζεται ως δημοσιογράφος στην εφημερίδα “Μακεδονία”. Δημοσίευσε τις ποιητικές συλλογές «Πράος έρως» και «Ζώον θαλασσινόν».

Share this post
          
 
   
Δημοσιεύθηκε στην ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΑΡΘΡΑ και χαρακτηρίσθηκε . Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.