Αρχίζει σήμερα το απόγευμα το τριήμερο διεθνές συνέδριο με θέμα: «Διακόνισσες, Χειροτονία των Γυναικών και Ορθόδοξη Θεολογία»

Αφίσα-ΔιακόνισσεςTο συνέδριο που αρχίζει απόψε σε συνεργασία με τη Θεολογική Σχολή του ΑΠΘ και τη Θεολογική Σχολή του Τιμίου Σταυρού της Βοστώνης, με θέμα: «Διακόνισσες, Χειροτονία των Γυναικών και Ορθόδοξη Θεολογία», είναι αφιερωμένο στον ομότιμο καθηγητή και τέως Πρύτανη του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Ευάγγελο Θεοδώρου, αλλά και τέως κοσμήτορα της Θεολογικής Σχολής του ΑΠΘ, για τη συμπλήρωση 60 και πλέον χρόνων από τη δημοσίευση της διεθνώς αναγνωρισμένης επιστημονικής του συμβολής επί του θέματος του συνεδρίου. Οι εργασίες του διεθνούς αυτού συνεδρίου θα πραγματοποιηθούν σήμερα, Πέμπτη 22 και την Παρασκευή 23 Ιανουαρίου στο Κέντρο Διάδοσης Ερευνητικών Αποτελεσμάτων (ΚΕ.Δ.Ε.Α) του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (το κόκκινο κτίριο πάνω από τη Φοιτητική Λέσχη). Το Σάββατο 24 Ιανουαρίου το συνέδριο θα μεταφερθεί στο Αμφιθέατρο «Μητροπολίτης Παντελεήμων Παπαγεωργίου» στην Ιερά Μονή Αγίας Θεοδώρας Θεσσαλονίκης (στην οδό Ερμού 34, στο κέντρο της πόλης). Περισσότερες πληροφορίες και το πρόγραμμα του συνεδρίου μπορεί να δει κανείς αναλυτικά στην ελληνική και την αγγλική γλώσσα στην επίσημη ιστοσελίδα του Κέντρου «Μητροπολίτης Παντελεήμων Παπαγεωργίου». Το συνέδριο θα μεταδίδεται επίσης (Πέμπτη και Παρασκευή) ζωντανά μέσω live streaming στην παρακάτω διεύθυνση:

http://www.auth.gr/video/18159

Υλικό του συνεδρίου θα αναρτάται κατά τη διάρκεια των εργασιών του στο ιστολόγιο Θεολογικά Δρώμενα, στην ιστοσελίδα του Κέντρου Μητροπολίτης Παντελεήμων Παπαγεωργίου http://cemes.weebly.com/

και στο Facebook https://www.facebook.com/DeaconessesConference?fref=ts

Share this post
          
 
   
Δημοσιεύθηκε στην ΣΥΝΕΔΡΙΑ ΚΑΙ ΗΜΕΡΙΔΕΣ και χαρακτηρίσθηκε . Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.