Ολοκληρώθηκε με επιτυχία ο πρώτος κύκλος επιμορφώσεων των θεολόγων της Θράκης

Alexandroupoli

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε ο πρώτος κύκλος Επιμορφώσεων των Θεολόγων της Θράκης υπό την αιγίδα της Επιτροπής Ερευνών και του Τμήματος Θεολογίας της Θεολογικής Σχολής του Α.Π.Θ. και με επιμορφωτές καθηγητές, λέκτορες και διδάκτορες Θεολογίας από το Α.Π.Θ., το Ε.Κ.Π.Α. και το Δ.Π.Θ. Οι επιμορφώσεις υλοποιήθηκαν στις πόλεις Ξάνθη, Κομοτηνή και Αλεξανδρούπολη αντιστοίχως, από 23/10/2014 μέχρι 13/12/2014.

Συνολικώς εξήντα τέσσερις συνάδελφοι θεολόγοι της Β’βάθμιας Εκπαίδευσης παρακολούθησαν το Πρόγραμμα Επιμόρφωσης με τίτλο «Προγράμματα δια βίου εκπαίδευσης θεολόγων και ιεροδιδασκάλων της Θράκης σε θέματα θρησκευτικών, θρησκευτικής ετερότητας και διαπολιτισμικής θρησκευτικής αγωγής» στο πλαίσιο της Πράξης «Προγράμματα δια βίου εκπαίδευσης Θεολόγων και Ιεροδιδασκάλων της Θράκης σε θέματα θρησκευτικών, θρησκευτικής ετερότητας και διαπολιτισμικής θρησκευτικής αγωγής» του Ε.Π. «ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗ», συνολικής διάρκειας πενήντα (50) ωρών θεωρίας και βιωματικών εργαστηρίων, στις ακόλουθες διδακτικές ενότητες:

Komotini

Το μάθημα των Θρησκευτικών στην ελληνική εκπαίδευση-Αναλυτικά Προγράμματα Σπουδών, Η διαπολιτισμική διάσταση της θρησκευτικής Εκπαίδευσης, Διδακτικές και ψυχοπαιδαγωγικές προσεγγίσεις και μεθοδολογίες του μαθήματος των Θρησκευτικών στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση (και με ΤΠΕ), Διαπολιτισμικές διδακτικές προτάσεις στην θρησκευτική εκπαίδευση (βιωματικά εργαστήρια-Projects), Περιεχόμενα ορθόδοξης παράδοσης και ζωής και Τα σύγχρονα μεγάλα θρησκεύματα στο μάθημα των θρησκευτικών: Η περίπτωση του ισλάμ.

Ευχαριστίες απευθύνουμε στους συναδέλφους Θεολόγους που παρακολούθησαν πέραν του ωρολογίου προγράμματός τους τις πολύωρες επιμορφώσεις, στους Διευθυντές του 1ο Γυμνασίου Ξάνθης και Μουσικού Γυμνασίου-Λυκείου Κομοτηνής για την φιλοξενία τους, στην Ι. Μητρόπολη Αλεξανδρουπόλεως που μας παρείχε χώρο για την υλοποίηση των επιμορφώσεων, καθώς και στην Περιφερειακή Διεύθυνση Α’βάθμιας και Β’βάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης για την διοικητική στήριξη του όλου εγχειρήματος.

Κοινές επιμορφώσεις Θεολόγων και Ιεροδιδασκάλων που υπηρετούν στη Β’βάθμια Εκπαίδευση προγραμματίζονται για το πρώτο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου 2015, με σκοπό την ανάδειξη δημιουργικών εκπαιδευτικών δράσεων αξιοποίησης της θρησκευτικής ετερότητας στο μάθημα των Θρησκευτικών.

Xanthi

Δείτε τον ιστότοπο του Υποέργου.

Share this post
          
 
   
Δημοσιεύθηκε στην ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ και χαρακτηρίσθηκε , . Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.